1. Suu ja hampaat
  2. Koira on hotkija, joka nielee ruoan suurina paloina, ei juurikaan maistele tai pureskele. Tästä syystä koiralla on sellaiset hampaat, joilla se pystyy repimään irti paloja saaliistaan. Koiran suussa erittyy sylkeä, jonka tehtävänä on pitää limakalvot kosteina, helpottaa pureskelua, liukastuttaa ruokaa ja helpottaa nielemistä.
  3. Ruokatorvi
  4. Ruokatorven solut erittävät ruokamassaan limaa, joka helpottaa ruoan nielemistä.
  5. Mahalaukku
  6. Mahalaukun elastiset seinämät mahdollistavat suuretkin ruokamäärät. Tästä voi seurata mahalaukun sairaalloinen laajeneminen tai kiertymä. Ruoka viipyy mahalaukussa noin 2-7h, mutta vaikeasti sulavat luut voivat olla siellä vuorokausiakin. Ruoansulatus alkaa mahalaukussa, mutta siellä ei tapahdu ravintoaineiden imeytymistä.
  7. Pohjukaissuoli (ohutsuolen alkuosa)
  8. Ohutsuoli on ruoan pääasiallinen sulatuspaikka, alkuosa pilkkoo ravintoaineet, loppuosassa ne imeytyvät.
  9. Ohutsuolen loppuosa
  10. Ohutsuolen loppuosassa on suolinukkaa, joka tehostaa ravintoaineiden imeytymistä. Siellä on myös tiheä hiussuoniverkosto, jonka kautta ravintoaineet imeytyvät verenkiertoon.
  11. Umpisuoli (paksusuolen alkuosa)
  12. Normaalisti ruoka saapuu umpisuoleen noin 4h ravinnon nauttimisen jälkeen. Paksusuolessa sijaitsee suurin osa suoliston mikrobeista.
  13. Paksusuoli
  14. Paksusuolesta imeytyvät vesi ja elektrolyytit. Se toimii myös ulosteen varastointipaikkana.
  15. Peräsuoli
  16. Ulostusrefleksi on seuraus massan työntymisestä peräsuoleen. Peräsuoli on yleensä tyhjä, mutta seinäminen venyttyminen herättää ulostustarpeen.
  17. Peräaukko